Här samlar vi lite vanliga frågor och svar kring tryck av profilkläder. Har du en fråga som inte finns med här är du välkommen att ställa den via formuläret längst ned på den här sidan så besvarar vi den så fort som möjligt.

Vilken tryckmetod är bäst?

De metoder som används idag har alla sina för- och nackdelar. Läs mer under "Tryckmetoder" om vad som sklijer screentryck, textiltryck, digitaltryck, transfertryck och brodyr åt.

Hur skapar jag motiv till mina profilkläder?

trycka-profilklader-tryckerier.jpgDet vanligaste sättet är att skapa motivet i ett designprogram. InDesign, Photoshop och Illustrator används oftast för att ta fram motivet digitalt, ofta "vektoriseras" motivet för att det ska kunna skalas upp eller ner i storlek enkelt. Sedan skickas motivet till tryckeriet som bearbetar det för att passa plagget enligt den tryckmetod som används. Oftast erbjuder tryckeriet hjälp med denna process, exempelvis med särskilda färgprofiler som appliceras på motivet i designfasen. Många tryckerier kan även bistå med att ta fram motivet från grunden om du inte har den kompetensen själv.

Hur hittar jag ett tryckeri som kan trycka mina profilkläder?

De tryckerier som trycker profilkläder använder sig ofta av olika arbetssätt och metoder och passar olika bra för olika typer av jobb. Det bästa är att alltid ta in offerter från flera tryckerier och sedan i lugn och ro jämföra dessa för att se vilket som passar dig bäst. Var inte rädd för att ställa frågor och specificera exakt vad du är ute efter i din offertförfrågan, då har du bäst möjlighet att lämna en bra offertförfrågan samtidigt som tryckerierna kämpar om att få dig som kund.

Jag vill trycka tröjor/t-shirts/pikétröjor med mitt företagsnamn, hur går jag tillväga?

Principen är densamma oavsett vilken typ av plagg du vill trycka. Läs mer under "Tryckmetoder", vår guide till pris för profilkläder och under "Tryckerier".

Vilka olika kläder kan jag trycka med profiltryck?

Egentligen är det bara fantasin som sätter gränser. Det finns tryckerier som trycker tröjor, tshirts, shorts, byxor, jackor, träningsoveraller, skjortor, blusar, linnen, toppar, blusar, väskor, kalsonger, trosor, strumpor, hattar, kepsar, mössor, med mycket mera. Enklaste sättet att hitta ett tryckeri för just dina behov och önskade plagg är att ta in flera offerter på profilklädestryck på en gång.


Ställ din fråga om tryck av profilkläder här så ser vi till att du får ett svar så fort som möjligt:


(Lämna tom)