Pris för att trycka profilkläder varierar beroende på faktorer som:

- Upplaga
- Tryckteknik
- Vilket tryckeri du använder
- Vilka eventuella extratjänster du begär
- Typ av leverans
- Själva plaggets kvalitet

trycka-profilklader-pris.jpgDet är därför svårt att ge en exakt prisuppgift. Kom också ihåg att, beroende på tryckmetoden, det ibland lönar sig att lägga på ytterligare exemplar av det du vill trycka utan att totalkostnaden blir väldigt mycket högre. Eftersom vissa tryckmetoder (t.ex. screentryck) har en startkostnad för mallar/schabloner kan det vara så att priset inte ökar särskilt mycket även om du ökar volymen en del.

För exakt prisuppgift på din order rekommenderar vi att du utnyttjar tryckeriernas villighet att vinna dig som kund. Begär in offerter, exempelvis gratis via Tryckeriproffs.se, från olika tryckerier och se vem som ger dig bästa erbjudande vad gäller pris och kvalitet.

Pris: trycka kläder

För att ge en generell fingervisning listar vi här ett snittpris på några olika tryck (snittpriset är beräknat baserat på flera olika tryckeriers angivna priser), men dessa priser varierar som sagt kraftigt både upp och ner beroende på faktorerna ovan:

T-shirt, 100 st, 1-färgstryck................ca 75 kr/st (totalt 7 500 kr)
Collegetröja, 50 st, 1-färgstryck.........ca 220 kr/st (totalt 11 000 kr)
Enkel mössa, 50 st, brodyr.................ca 40 kr/st (totalt 2 000 kr)
Keps, 25 st, brodyr............................ca 45 kr/st (totalt 1 125 kr)
Funktionsjacka/vinterjacka, 10 st, 1-färgstryck....ca 850 kr/st (totalt 8 500 kr)

Enkelt uttryckt kan man säga att priset går upp beroende på hur många färger du vill ha i ditt tryck och styckpriset går ned ju fler ex du beställer.