De vanligaste tryckmetoderna för att trycka profilkläder är:

  • Screentryck/textiltryck 
  • Digitaltryck 
  • Transfertryck

Dessa metoder har olika för- och nackdelar och passar olika bra beroende på volymen du vill beställa och kvaliteten du är ute efter. Oavsett om du är ute efter en handfull enkla plagg eller en jätteorder på tusentals produkter är principen för att få ner kostnaderna densamma - kontakta alltid flera olika tryckerier och be om offerter, och sedan jämföra dessa, till exempel kan du göra detta kostnadsfritt när du vill trycka profilkläder via länken, där din förfrågan snabbt och gratis går ut till fem olika profiltryckerier.

Trycka kläder med screentryck

Med screentryck läggs en schablon, eller mall, oftast av tyg, över ditt plagg. Sedan pressas färgen genom schablonen och fastnar på plagget under. Screentryck har en hög startkostnad eftersom en schablon måste skapas. Kvaliteten blir hög och tillåter allt från enkla enfärgsmotiv till avancerade motiv i många färger, och särskilt vid större volymer passar screentryck väldigt bra till att trycka profilkläder.

Trycka profilkläder med digitaltryck

trycka-profilklader-tips.jpgDigitaltryck sker helt datoriserat. Datorn skickar motivet till en digitalprinter som "ritar" motivet direkt på plagget. Det gör att startkostnaden är låg eftersom ingen fysisk mall behöver göras. Styckpriset är dock lite högre än med exempelvis screentryck och därför passar digitaltryck bäst när det handlar om profilkläder i relativt små volymer. Kvaliteten är hög och funkar för både enkla och mer komplicerade motiv.

Profiltryck med transfertryck

Transfertryck används oftast vid små volymer/upplagor eftersom startkostnaden är förhållandevis låg. Motivet trycks på en tunn folie-/vinylfilm som sedan värms fast på plagget. Passar bra när du vill ha ett enkelt texttryck eller enfärgat tryck i allmänhet.

Brodyr på profilkläder

Brodyr innebär att motivet broderas av en maskin, det är alltså inte fråga om "tryck" i klassisk mening. Med brodyr får du en mer "tredimensionell" känsla av motivet och det passar bra vid mindre motiv så som en text eller logotyp.

Vilken tryckmetod ska jag välja för profilkläder?

Screentryck, digitaltryck, transfertryck - vad som passar för dig beror alltså på vilken kvalitet och känsla du är ute efter och hur många ex du vill trycka av ditt profilplagg. Oftast erbjuder tryckerierna flera olika metoder och kan föreslå den tryckteknik som passar bäst för din order. Ta alltid in flera offerter samtidigt för att kunna jämföra dem, det är det mest effektiva sättet att se vilket tryckeri av profilkläder som särskiljer sig och erbjuder den bästa lösningen för din beställning.